سفارش تبلیغ
صبا ویژن

درمان لک،کک و مک،جای جوش

کک و مک چیست

کک و مک یکی از بیماری‌های پوستی است که در میان اروپایی‌ها، مخصوصا خانم‌های موبور و چشم‌ آبی شیوع بیشتری دارد. درمان کک و مک با لیزر یکی از روش های جدید و متداول است اما بیشتر پزشکان درمان قطعی برای آن سراغ ندارند. کک و مک ها معمولا روی پوست صورت، دست ها و اطراف شانه‌ها دیده می‌شوند. خانم‌ها و آقایان هر دو همیشه به دنبال راه هایی برای خلاصی از دست کک و مک هستند.

 

بروز کک و مک به دو شکل کلی می باشد :

– کک و مک مادرزادی

– کک و مک ایجاد شده بعد از سنین کودکی به  بالا

 

شایع ترین دلیل ایجاد لک صو رت (کک و مک) چیست ؟

 

– مهمترین عاملی که باعث ایجاد کک و مک می شود کارکرد نامنظم کبد می باشد.

علت کارکرد نامنظم کبد که عامل اصلی ایجاد کک و مک می باشد بر اثر وارد شدن مواد زائد به خون و کبد بروز می کند. مواد زائد چطور وارد خون و کبد می شوند؟ مصرف روغن های نباتی صنعتی جامد و مایع، رژیم غذایی غیر ارگانیک ( غیر طبیعی ) ، مصرف بیش از اندازه برخی داروهای شیمیایی، استنشاق هوای آلوده

 

درمان کک و مک

– لیزر درمانی که یکی از راه‌های درمان کک و مک است 

هرچند درمان قطعی برای این عارضه وجود ندارد، اما استفاده از ضد‌آفتاب، پرهیز از قرار گرفتن در معرض نور شدید خورشید و ایجاد پوشش مناسب پوست مثل از انواع حفاظ‌ها (کلاه و عینک) کرم ضد‌آفتاب می‌تواند در کاهش آن نقش داشته باشد.

 

کک و مک‌ها از ملانین هستند و ملانین از موادی است که طیف‌های لیزر را جذب می‌کند و در نتیجه نور و اشعه لیزر می‌‌تواند کک و مک‌ها را تا حدی از بین ببرد، البته در بیشتر موارد از بین رفتن کک و مک به ‌صورت موقتی است و اینکه به‌ طور دائمی از بین برود بستگی به نوع پوست و ژنتیک شخص مراجعه‌‌کننده دارد و البته انجام مراقبت‌های دیگر نیز در دائمی شدن بی‌تأثیر نیست.

 

تا به حال لیزر‌های متعددی برای درمان کک و مک ساخته و به ‌کار گرفته شده که البته مکانیسم بسیاری از این لیزرها به نسبت، شبیه به هم هستند و نکته مهمی که باید در مورد لیزر درمانی در نظر گرفته شود این است که جلسه اول تست درمانی انجام شود، بدین معنی که یک منطقه از صورت که دچار لک است با انرژی‌های متفاوت لیزر شود و درصورتی که بعد از یک ماه نتیجه لیزر خوب بود، سایر مناطق مبتلا هم لیزر شوند.

 

– استفاده از لایه بردارهای شیمیایی برای درمان لیزر درمانی

یکی دیگر از راه‌های درمان کک و مک که باید توسط پزشک انجام شود، استفاده از لایه‌بردارهای شیمیایی است، البته این لایه‌بردارها می‌توانند سبب به ‌وجود آمدن عوارضی چون قرمزی، پوسته پوسته شدن و حتی تاول شوند، اما بعد از چند روز سطح روی پوست شما را لایه‌ای جوان و تازه می‌پوشاند که نه تنها صاف‌تر و نرم‌تر است، بلکه لک‌های روی آن نیز کمرنگ شده و گاهی نیز محو شده است.

 

درمان جای جوش

اسکار یا جای جوش یکی از مشکلاتی است که بیشتر افراد با آن مواجه بوده و در پی راه‌ حلی برای از بین بردن آن هستند. یکی از روش‌هایی که این روز‌ها برای از بین بردن جای جوش پیشنهاد می‌شود میکرودرم است.

 4 روش درمانی برای از بین بردن جای جوش وجودارد: «یکی از روش‌های ابتدایی برای از بین بردن اسکار، استفاده از داروهای لایه‌بردار است که نسبت به سایر روش‌ها بسیار ضعیف عمل می‌کند.»

 میکرودرم یک نوع لایه برداری سطحی است این روش درمانی، متوسط رو به پایین است. یعنی اثرات آن از دارو قوی‌تر است ولی قدرت خیلی زیادی ندارد.

 عوارض پوستی استفاده از میکرودرم بسیار ناچیز است ولی نمی‌تواند بر اسکارهای فرورفته اثر خوبی بر جا بگذارد.

روشی موثر‌تر برای از بین بردن اسکار لیزر  feractional co2روش بسیار خوب و قدرتمندی به خصوص برای ضایعالت سطحی و چروک‌های روی صورت است. همچنین روش جدید دیگری نیز به نام RF سوزنی feractional است که در این روش سوزن‌ها وارد پوست می‌شوند و بعد از اینکه 4 میلی متر به زیر پوست فرو رفتند جریان را آزاد کرده و موجب بهبود ضایعات عمقی پوست می‌شود.

اثرات میکرودرم ملایم است ولی هرگز قدرت لیزر را نخواهد داشت اگر 50 جلسه میکرودرم انجام شود به اندازه 1 جلسه لیزر تاثیر گذار نخواهد بود.

در صورت انجام این اقدامات امکان بروز جوش وجود خواهد داشت یا خیر: «امکان اینکه فرد بعد از انجام این اقدامات جوش‌ بزند وجود دارد ولی برای جلوگیری از این موضوع پزشک باید به بیمار خود داروی خاصی بدهد تا از جوش زدن مجدد جلوگیری به عمل آید. البته تمام موارد درمانی که به آن اشاره شد بستگی به عمق ضایعات پوستی دارد و البته جهت تقویت پوست می توان اقداماتی را انجام داد از جمله استفاده از ماسک عسل و یا اقدامات دیگری از قبیل مصرف خوراکی های مفید برای پوست.